Fotografi nga tempulli Kailasa, Ellora – Një tempull mahnitës Indian gdhendur në një shkëmb i vetëm

Tempulli Kailasa është një nga 34 manastiret dhe tempujt që përbëjnë Shpellat Ellora. Ato u gërmuan krah për krah në një sipërfaqe prej 2 km në murin e një shkëmbi të lartë bazalti të kodrave Sahyadari. Tempulli – shpella numër 16 – ka gjurmë të stilit Pallava dhe mban ngjashmëri me arkitekturën Dravidian për mjeshtërinë dhe zbukurimin skulptural të arkitekturës së prerë nga shkëmbi.

InFor. Culture

Recent Posts

Si ta kuptoni kur jeni helmuar nga ushqimi? Ja shenjat

Shkencëtarët kanë dëshmuar se gjatë helmimit me ushqim nuk duhet të fajësohet ushqimi i fundit…

1 hour ago

Tre menu të tre restoranteve të ndryshme të Tiranës në vitin 1928(Foto)

Arsyeja e mbijetesës së këtyre menuve krejt të zakonshme deri në ditët tona është se…

1 hour ago

Kush janë shqiptarët që sunduan Rumaninë

Me origjinë ilire ishin afro 30 perandorë romakë dhe së paku gjashtë të Bizantit. Madje,…

1 hour ago

Djali i Ismail Qemalit, i harruari nga historia

Në vitin 1997, në varrezat e Strugës është zbuluar se prehen eshtrat e një prej…

2 hours ago

Dobitë shëndetësore të bukës së misrit

Misri vazhdon të jetë numër një për të mbajtur konstant nivelin e kolesterolit në gjak,…

2 hours ago

Ushtria pushtuese serbe në tokat shqiptare në vitin 1912 (Fotografi historike)

Rreth vitit 1910, pak përpara shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, pati një lëvizje të gjerë…

2 hours ago