Merrni parasysh atë që Maria Konnikova tha; Riformulimi i pengesave është një nga mësimet më të rëndësishme në rrugëtimi dy-vjeçar për t’u bërë një lojtare profesioniste pokeri.

Konnikova, autore e librit ‘Bllofi’, tha se para se të mësonte pokerin, ajo kurrë nuk kishte luajtur me letra në jetën e saj. Megjithatë, Konnikova ka një armë sekrete – doktoraturë në psikologji.

Suksesi në poker kërkon aftësi dhe fat. Herë pas here do të arrini një seri letrash të pafat, pavarësisht se sa kohë keni dhënë për të zotëruar aftësitë. E njëjta gjë është e vërtetë në një pandemi kur aftësitë që keni nuk duket se po ndihmojnë biznesin ose karrierën tuaj.

Gjatë një krize të papritur, historia që i tregon vetes dhe fjalët që përdor për të folur me veten janë më kritike se kurrë.

Në poker, një “goditje e keqe” do të thotë që ju po mbani një dorë që, statistikisht, duhet të fitojë shumicën e kohës. Por lojtari humbet gjithsesi.

Një lojtar i dobët ka një mentalitet negativ. Ata i thonë vetes se nuk kanë asnjë kontroll mbi fatin e tyre dhe se do të vazhdojnë të humbasin në të ardhmen, pavarësisht sa shumë punojnë.

Një lojtar i suksesshëm, nga ana tjetër, fokusohet në proces dhe jo në rezultat. Mendimi i tyre është kështu: ‘Kartat më dolën kundër kësaj here, por mora vendime të mira. Nuk është një reflektim i aftësive të mia. Nëse vazhdoj të marr këto vendime të mira, do të fitoj më shpesh sesa të humbas’

Pokeri vepron si një metaforë për atë që pronarët dhe sipërmarrësit e bizneseve të vogla po përjetojnë sot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here