Shkencëtarët japonezë kanë përdorur qelizat njerëzore për të zhvilluar një lëkurë ekuivalente me lëkurën e gjallë që mund të ngjitet në sipërfaqe robotike për të krijuar një “buzëqeshje reale”.

Studiuesit e Universitetit të Tokios publikuan gjetjet e tyre këtë javë së bashku me një video të materialit, shkruajnë mediat e huaja.

Ata përdorën një “xhel që formon lëkurën” për të krijuar një “robot të mbuluar me lëkurë të gjallë”, tha studimi i tyre në revistën Cell Reports Physical Science.

Specialistët e robotëve shpresojnë se teknologjia një ditë do të luajë një rol në shpikjen e androideve me pamje dhe aftësi të ngjashme me njeriun.

Por ata thanë se kryerja e testeve të ngjashme riparimi në lëkurën e tyre robotike të buzëqeshur “është një sfidë e së ardhmes”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here