Ndërtimi i një veture që duhet të përmbushë legjislacionin gjithnjë e më të rreptë është e vështirë.

Prodhuesit e automjeteve duhet të marrin parasysh jo vetëm emetimet dhe rregullat e sigurisë, por edhe kriteret specifike që kanë të bëjnë me nivelet e zhurmës.

Sigurimi që makinat nuk janë shumë të zhurmshme është veçanërisht i ndërlikuar për kompanitë e specializuara në automjetet e performancës.

Këto priren të kenë goma më të gjera, të cilat zakonisht janë më të zhurmshme.

Në fund të viteve 1980, Porsche duhej të ndërtonte këtë konstruksion për t’u siguruar që veturat e saj sportive nuk do të ishin shumë të zhurmshme.

Bazuar në 928, ky prototip i vetëm e filloi punën e tij në vitin 1989.

Ndërsa automjeti përdorte një trup prej çeliku të pandryshkshëm si Cybertruck, Porsche e mbështjellë trupin e automjetit me lesh pambuku.

Kjo i ndihmoi inxhinierët të izolonin dhe minimizonin burimet e zhurmës së motorit.

Le të themi vetëm se pjesa e jashtme nuk ishte prioritet e këtij modeli. /telegrafi

Image

Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here