Një regjim ushqimor me bazë bimore i krijuar për të shpëtuar Tokën, gjithashtu shpëton jetën e njerëzve, konfirmon një studim i fundit.

“Ndryshimi i mënyrës se si ushqehemi mund të ndihmojë në ngadalësimin e procesit të ndryshimit të klimës”, tha autori përkatës Dr. Walter Willett, profesor i epidemiologjisë dhe të ushqyerit në Harvard T.H. Chan Shkolla e Shëndetit Publik. “Dhe ajo që është më e shëndetshme për planetin është gjithashtu më e shëndetshme për njerëzit”.

E njohur si Dieta e Shëndetit Planetar (PHD), regjimi thekson ushqimet bimore të përpunuara minimalisht, ndërsa marrja modeste e ushqimeve të mishit dhe qumështit lejohet.

Teksa studime të tjera kanë treguar se dietat me bazë bimore kanë përfitime për planetin dhe njerëzit njësoj, shumica e kanë parë në një moment në kohë. Studimi i ri u bazua në të dhëna shëndetësore nga më shumë se 200,000 burra dhe gra që u ndoqën deri në 34 vjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here