Jahja Drancolli

Nga historia e moçme e Kosovës: Gjergj Fisi i Pultit Pollato)(, prift arbëror sipas testamentit të tij të hartuar në vitin 1404, dihet se ai së bashku me disa priftërinj të tjerë arbër, në fillim të shekullit të 15-të ka jetuar dhe punuar në Novobërdë (Artana e sotme). Ajo që tërhoqi më shumë vëmendjen është fakti se pjesa më e madhe e klerit të kësaj qendre të madhe përfaqësohej nga klerikë katolik arbër, të cilët përveç misionit fetar, zotëronin edhe një thesar me relike kishtare!
Burimi, Arkivi Shtetëror i Dubrovniku; Arkivi Shtetëror i Kosovës!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here