Ekspertët kanë paralajmëruar të kujdeseni për një simptomë të vazhdueshme të veshit që mund të jetë një shenjë e një problemi shumë më të madh.

Vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, ka më shumë se 2,000 raste të reja të kancerit të laringut. Sëmundja, e cila është më e zakonshme tek ata mbi 60-vjeç, mund të rezultojë në kirurgji ekstreme që i lë të sëmurët me një vrimë të përhershme në qafë (e njohur në mjekësi si stoma).

Pirja e duhanit, pirja e rregullt e sasive të mëdha të alkoolit dhe një dietë jo e shëndetshme me pak fruta dhe perime mund të rrisë rrezikun e kancerit të laringut – por shkaku i saktë nuk është i qartë. Ashtu si me çdo lloj kanceri, një diagnozë e hershme është thelbësore për të rritur shanset e mbijetesës.

Pra, këtu është gjithçka për të cilën duhet të keni kujdes dhe kur të kontaktoni mjekun tuaj të përgjithshëm.

Sipas NHS, dhimbja e vazhdueshme e veshit është një shenjë e zakonshme paralajmëruese e sëmundjes. Kjo shpesh mund të përkojë me një dhimbje të vazhdueshme të fytit – dhe ekspertët thonë se të dyja janë të lidhura.

“Edhe pse dhimbja vjen nga fyti, ju po e ndjeni atë në veshin tuaj për shkak të mënyrës sesi kryqëzohen nervat në kokë dhe qafë”, shpjegon Dr Ryan McSpadden i Qendrës Gjithëpërfshirëse të Kancerit Roswell Park.

“Në mënyrë specifike, ai nerv quhet nervi i Arnoldit – një degë e nervit vagus, i cili jep ndjesi në pjesën e pasme të fytit. Nervi i Arnoldit i jep ndjesi vetë veshit, kështu që kur keni diçka që shkakton dhimbje në fyt, dhimbja e përmendur ndjehet në veshin tuaj”.

Natyrisht, dhimbja e veshit nuk është zakonisht një shenjë e një sëmundjeje kërcënuese për jetën – dhe mund të shkaktohet nga ftohja e zakonshme, gripi apo edhe akumulimi i dyllit të veshit. Megjithatë, duhet të shkoni te mjeku i përgjithshëm nëse keni vuajtur me dhimbje veshi për më shumë se tre ditë, shkruan Mirror.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here