Nga Luan Rukaj

Greqia është formuar mbi trojet Shqiptare .Greqia deformon Historinë është libri më gënjeshtar në botë.Greqia kampione e botës në shpifje.Greqia kampione bote në zhdukjen e etnive të tjera jo greke me mënyra nga më makabre.Greqia kampione e botës në antishqiptarizëm. Greqia kampione e botës në shovinizëm.

EKËRKOJNË INTERESAT E PËRGJITHSHME që për të drejtat e njeriut të zbatohet parimi i reciprocitetit dhe jo vetëm sipas orekseve të shovinistave grekë.

Dihet dhe pa asnjë diskutim që Arvanitët ,akoma dhe sot përbëjnë shumicën në Greqi .Kur u mblodh parlamenti i parë në Greqi u fol gjuha SHQIP.Më vonë shovinistat greke pasi nuk aritën të kompromentonin krerët Arvanitas në favor të grekëve i eliminuan pjesë pjesë të gjithë . Akropoli, Plaka, qëndra e Athinës ku flitej 24 orë shqip.Është përr tu theksuar se dikur në Athinë ishte turp të flisje greqisht. Sot është turp të flasësh Shqip… Fatkeqësisht, shumë gjëra ndryshuan në dëmin tonë. Pra humbja e gjuhës është shkaku kryesor i asimilimit.

Liderët e PD dhe PS në marveshje me njëri tjetrin kanë tradhtuar qindra herë interesat e shqiptarëve kanë kryer qindra herë veprimtari antikombëtare nuk kanë kërkuar kurrë parimin e reciprocitetit me Greqinë për aryse janë të blerë kokë e këmbë nga greku. Liderët tanë antishqiptarë nuk kërkuan kurrë asnjë takim me Atvanitasit as kërkuan me qeveritarët grekë Lejimin e Partisë të Bashkimi i të Drejtave të Njeriut të Arvanitasve dhe Shkolla shqip për Arvanitasit .

1) Si ka mundësi që Arvanitasit që ndenjën NË TOKËN E TYRE në More (sot Peloponezi) i Greqisë u asimiluan nga SHOVINISTAT GREKË ndërsa Arbëreshët që u larguan nga Greqia para 600 vjetëve nga More (sot Peloponezi) i Greqisë vajtën NË TOKË TË HUAJ në Italin jugut dhe nuk u asimiluan kurrë mbajtën gjallë shkolla , gjuhën shqipe, traditatat, zakonet , flamurin?

2) Çfarë i ka penguar qeveritarët tanë për të ngritur zërin për faktet argumentash reale për shtrirjen e shqiptarëve brënda në Athinë e për vete rrethinat e Athinës që janë me arvanitas dhe për Heronjtë Kombetarë grekë që janë shqiptarë ? Ku e gjen llogjikën Greqia që baltos mbi faktet të padiskutueshme që Udhëheqsit Arvanitas ishin shqiptarë dhe jo grekë?

3) Si mund të jetë e besueshme Hstoria greke ku dihen se nga 100 Heronjtë e revoucionit të 1821 , janë shqiptarë dhe asnjë grek?Kur do të shkruajë realitetin Historia greke që 27 kryemnistra të Greqisë jane shqiptarë, 7 presidenta të Greqisë janë shqiptarë…. kur Epiri i jugut i banuar mbi 95% nga shqiptarë, dhe pjesa tjeter vllahe u aneksua nga Greqia në vitin 1912 dhe në 1913?

4) A do të bëhet e gjallë Greqia të kërkojë falje për krimet në seri janë bërë krime të tmerrshme, që nuk përshkruhen, si për asimilimin me dhunë e Arvanitasve dhe me mijera çamë që ka dëbuar e janë larguar me dhunë dhe asimilimin edhe sot e kësaj dite me emigrantët shqiptarë?

5) Nëse do të kishte këto material greku a do ti falte apo tundte botën anembanë ? Heshtja e qeveritarëve tanë është në favor të grekut e në dëm të Arvanitasve. Greku nuk lahet kurre për krimet që u ka bërë Arvanitasve për asimilimin e tyre .Greku është krijuar mbi trojet shqiptare .

6) Cila është arsyeja që grekët nuk lejuan riardhjen e Historianit gjerman përsëri në Greqi?

7) Si është e mundur që kur u mblodh për herë të parë parlamenti grek u fol gjuha SHQIP ndërsa sot nuk eziston nuk lejohet të flasë nga shteti shovinist grek?

8 ) Cila llogjikë në botë e pranon që banorët arvanitas janë edhe grekë edhe arvanitas? Si është e mundur që dialekti arvanit është gjuhë Shqipe ,ndërsa arvanitët janë grekë?

9) Çfarë i shtyu shovinistat grekë që organizuan zhdukjen e krerëve arvanitas që në parlamentin e parë që u mblodh u folë për herë të parë gjuha SHQIP ndërsa krerët arvanitas u shfarosën të gjithë nga shovinizmi grek?

10) Ekzistonte mundësia nga ana e qeverisë shqiptare të ngrinte zërin në takimet me qeveritarët grekë të kërkonin që ti lejonin shkolla shqip për arvanitasit dhe Partia e Arvanitasve të Bashkimit të Drejtave të Njeriut për ti dalë zot Arvanitasve?

11) Si është e mundur që asnjë ministër i jashtëm asnjë kryeministër asnjë president për 33 vjet nuk kanë kërkuar kurrë takim me Arvanitasit në shtetin grek siç takohen qeveritarët grekë me minoritarët grekë në Shqipëri?

12) Kush janë njerëzit më të diskriminuar minoritarët në Shqipëri apo Arvanitasit në Greqi?

13) Si është e mundur që dialekti arvanit është gjuhë Shqipe ,ndërsa arvanitët janë grekë?

14) Si ka mundësi që në parlamentn grek nuk lejojnë një Parti të Arvanitasve të Bashkimit të Drejtave të Njeriut që janë pjesa më dërmuese e Greqisë?

15) Çfarë tërmeti i kanoset Greqisë që Arvanitasit të përfaqësohen në parlamentin grek nëpërmjet partisë Parti të Arvanitasve të Bashkimit të Drejtave të Njeriut dhe jo nëpërmjet të PD dhe PS Greke ?

16) Si mund të quhet se në Greqi ekzistojnë të drejtat e njeriut që nuk i lejon krijimin e Partisë të Arvanitasve të Bashkimit të Drejtave të Njeriut ?

17) Çfarë tërmet i kanoset Greqisë me krijimin e Partisë të Arvanitasve të Bashkimit të Drejtave të Njeriut ?Çfarë reziku ndjen Greqia nëse do të lejonte shkollat shqip për arvanitasit?

18) Sa kohë do vazhdojmë akoma të përballemi me parullën se shovinizmit :Bëni si thom unë por mos bëni si bëj unë.Si ka mundësi që në një shtet të Bashkimit Evropian Arvanitasit kanë frikë të deklarojë përkatësinë kombtare,sepse i duhet të përballet me pasoja,me persekutime mesjetare të shovinizmit grek?

19) Cila është arsyeja që Greqia që në konfliktin me Qipron më 1974 dërgoi mish për top vetëm ushtarët Arvanitasit ?

20) A i gëzojnë të drejtat Arvanitasit në shtetin Grek si i gëzojnë të drejtat minoritarët grek në Shqipëri me parti dhe me shkolla në gjuhën shqipe?

21) Cila ishte arsyeja që shteti grek shovinist antishqiptar jo vetëm që e pushoi nga puna drejtoreshën e një shkolle në Athinë që lejoi klasën për të mësuar nxënësit shqiptar gjuhën shqipe mbasdite por nisi dhe procedura ligjore kundër saj?

22) Cila llogjikë në botë mund ta pranojë që banorët në trojet e tyre ilirët në Gadishullin Ilirik janë edhe Arvanitas edhe grekë?

23) Si shpegohet që vetë Greqia nuk njeh asnjë minoritet brënda Greqisë dhe ngjiret për të drejtat e minoritetit pa i zbatuar vetë e para ?

24) Ku është parë e dëgjuar kjo taktikë djallëzore që bën greku që paska të drejta vetëm për qytetarët grekë brënda dhe jashtë teritorit të sajë? Atë që kërkon Greqia pse nuk e zbaton vetë e para ?

25) Si ka mundësi që gjuhën e vjetër greke e përvetsojnë më mirë studentat shqiptar se sa studentat grekë?Arsyeja dihet se gjuha greke rjedh nga gjuha shqipe.

26) A do të lejonte ndonjë shtet në botë që të asimiloheshin siç janë asimiluar faktikisht arvanitasit çamët dhe emigrantët sot nga shovinizmi grek me aprovimin e kryetarëve të qeveritare Shqiptare PD dhe PS tradhëtare kriminale gjer më sot?

27) Ku kanë sy e surat qeveritarët që u kërkojnë votat e shqiptarëve që nuk u kanë dalë zot kurrë për mbrojtjen e tyre por është bërë palë me krimin grek ?

28) Si ka mundësi që greku çfarë deshi e mori e bëri në Shqipëri ndërsa qeverisë shqiptare nuk i plotësoi asnjë kërkesë ishte aftësiae qeveritarëve grekë apo kryeministrat tanë për 33 vjet janë të shitur kokë e këmbë tek greku?

29) Kush mund ta besojë se eleminimi i të madhit Aristidh Kola ishte vdekje natyrore dhe jo e pregatitur nga shovinizmi grek?

30) Kurë do të zgjohen nga gjumi qeveritarët shqiptarë që në lidhje me Greqinë të zbatojnë parimin e reciprocitetit?Përse neve në Shqipëri që janë 50.000 minoritarë u njihen të gjitha të drejtat me shkolla greke e me Partinë e Bashkimi të të Drejtave të Njeriut, ndërsa në Greqi shumica e popullit Arvanitas milionë Arvanitas dhe nuk u njihet e drejta e shkollimit në gjuhën shqip as Partia e Arvanitasve e Bashkimi të të Drejtave të Njeriut?

31) Cila është arsyeja që nuk u bënë kurrë publike por u mbajtën të fshehura nga shteti grek dy veprat me titull “Geschichte des Kaisertums von Trapezunt”dhe librin e dytë e shkruan për historinë e More- së me titull “Geschichte der Halbinsel Morea während des Mittelalters, Stuttgart – Tübingen 1830)të profesorit Gjerman Kaisartums Von Follmerayer ( 1790 – 1861 )të historisë botërore ?

32) Çfarë shtynë qytetarët grekë që të ndërmarin veprimin e ulët duke e zënë me gurë profesorin Gjerman autorin e dy libarave ? Përse duhet të fshihet e vërteta ku ai në veprat e tijë shkruan: “ Grekët e sotëm, nuk janë trashëgimtarët e grekëve të lashtë”.

33) Si është e mundur që qeveria shqiptare vetëm plotësoi kërkesat e grekëve ndërsa qeveria greke nuk ka plotësuar asnjë kërkesë të shqiptarëve ?

34) Çfarë e ka penguar qeverinë tonë në lidhje me Greqinë të kërkonte parimi çdo gjë mbi bazën e RECIPROCITETIT shkolla shqip për Arvanitasit dhe Parti të Arvanitasve të Bashkimit të Drejtave të Njeriut ?

35) NËSE SHQIPËRIA DO TË KISHTE QEVERITARË ATDHETARË shteti Grek e kishte vëndin në Hagë për krimet që i ka bërë ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here