Apple lançoi dje një version të ri të iOS me një sërë veçorish të reja. Një veçori interesante në iOS 17.3 është diçka e quajtur “mbrojtja e pajisjes së vjedhur”.

Ai është i çaktivizuar si opsion, por mund të aktivizohet kur të keni në telefon versionin iOS 17.3.

 

Ky cilësim i ri opsional i sigurisë nga Apple detyron një përdorues të përdorë Face ID ose Touch ID për të ndryshuar fjalëkalimet ose për të kryer veprime të caktuara në një iPhone. Mbrojtja e pajisjes së vjedhur do të aktivizohet kur aksesohen disa cilësime të iPhone kur një pajisje nuk është në një vendndodhje të njohur, si p.sh. në shtëpinë ose vendin e punës së një përdoruesi.

 

Mbrojtja e pajisjes së vjedhur nuk do të lejojë një hajdut të ndryshojë fjalëkalimin e Apple ID të një përdoruesi thjesht duke zhbllokuar pajisjen. Në vend të kësaj, pajisja do të kërkojë Face ID ose Touch ID, pa asnjë mundësi për ta anashkaluar atë.

 

Për më tepër, një përdorues do të duhet të presë një orë shtesë dhe më pas të kalojë përsëri përmes Face ID ose Touch ID, përpara se pajisja të lejojë një ndryshim Apple ID.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here