Duhanpirësit dhe ish-duhanpirësit që hanë shumë brokoli dhe perime të tjera të familjes lakër, mund të kenë më pak gjasa se duhanpirësit e tjerë të zhvillojnë kancer të mushkërive.

Studiuesit në Institutin e Kancerit Roswell Park në Buffalo, N.Y. raportuan këtë lajm në Uashington, DC në një takim të Shoqatës Amerikane të Kërkimit të Kancerit mbi parandalimin e kancerit.

“Gjëja e parë që duhet bërë është të lini duhanin”, sepse kjo është “ende gjëja më e mirë për të bërë për të zvogëluar rrezikun” e zhvillimit të kancerit të mushkërive, thotë studiuesi Li Tang, PhD, WebMD.

Përveç lënies së duhanit, Tang u rekomandon duhanpirësve dhe ish-duhanpirësve të hanë më shumë perime si brokoli, lulelakra, lakra, lakra jeshile, zarzavate rrepë, zarzavate mustardë – veçanërisht në formën e tyre të papërpunuar.

Tang paralajmëron se “asgjë nuk është lëng magjik” i garantuar për të parandaluar kancerin e mushkërive por nuk ka asnjë të keqe në të ngrënit më shumë perime.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here