Antibiotikët përdoren posaçërisht për të ndihmuar trupin tonë.

Ata ndihmojnë organizmin të luftojë infeksionet e këqija.

Dhe shanset janë që ju i keni marrë ato. Miliona britanikë u përshkruhen ilaçet çdo vit për një sërë sëmundjesh. Njëherë e një kohë, antibiotikët shpërndaheshin relativisht lirshëm.

Por meqenëse shumë vende i janë bashkuar luftës për të parandaluar rezistencën ndaj antibiotikëve , ilaçet nuk përdoren më në mënyrë rutinore për të trajtuar të gjitha infeksionet. Antibiotikët nuk funksionojnë për çdo gjë dhe këtu ne hedhim një vështrim se sa kohë u duhet atyre për të punuar dhe nëse ju duhet apo jo të merrni kursin e plotë, përcjell Fol Drejt.

Sa kohë duhet që antibiotikët të fillojnë të veprojnë?

Mund të ndiheni sikur nuk jeni mirë për një kohë të gjatë dhe në shumicën e rasteve do të dëshironi të përmirësoheni sa më shpejt të jetë e mundur. Antibiotikët punojnë duke vrarë bakteret ose duke i parandaluar përhapjen e tyre, thotë NHS. Megjithatë, ato nuk funksionojnë për infeksionet virale.

Kjo përfshin ftohjet dhe gripin, Covid -in, infeksionet e gjoksit, infeksionet e veshit tek fëmijët dhe shumicën e kollës dhe dhimbjeve të fytit. Në shumicën e rasteve ato do t’ju përshkruhen nëse infeksioni bakterial nuk zhduket pa to ose nëse mund të infektoni të tjerët. Ilaçet mund të jepen gjithashtu nëse infeksioni do të marrë shumë kohë për t’u pastruar vetë ose nëse ai mbart rrezikun e komplikimeve më serioze

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here