Çokollata dhe kafeja përmbajnë stimulues që mund të rrisin vigjilencën dhe nivelet e energjisë, por funksionojnë ndryshe për shkak se nuk kanë përbërës të njëjtë.

Çokollata përmban teobrominë dhe një sasi të vogël kafeine, e cila mund të sigurojë një ngritje të lehtë të energjisë dhe të përmirësojë fokusin mendor.

Megjithatë, nivelet e këtyre stimuluesve në çokollatë janë dukshëm më të ulëta se ato në kafe. Prandaj, mbështetja vetëm në çokollatë mund të mos japë të njëjtin nivel zgjimi dhe stimulimi si një filxhan kafe.

Efektet e çokollatës mund të ndryshojnë gjithashtu në bazë të llojit dhe sasisë së konsumuar. Çokollata e zezë, me përmbajtje më të lartë kakao, përmban më shumë teobrominë dhe kafeinë në krahasim me çokollatën me qumësht. Megjithatë, përmbajtja e përgjithshme e kafeinës mbetet dukshëm më e ulët se ajo që gjendet në kafe.

Për më tepër, ndërsa çokollata mund të ofrojë një nxitje të butë energjie dhe të përmirësojë gjendjen shpirtërore për shkak të flavonoideve të saj, ajo mund të mos japë të njëjtin tronditje të shpejtë si kafeja për shkak të përqendrimit të saj më të lartë të kafeinës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here