Jahja Drancolli

Nga biblioteka familjare: KUFIJTË E SHQIPËRISË SË SIPËRME ME MALIN e Zi DHE SERBINË në mbështetje të vendimeve të Paqes së Karllovacit (1699). Harta në fjalë, e cila ruhet në burimet serbe të vitit 1912 synon për të ilustruar shpërnguljet serbe pas Luftërave Austro-osmane, por Kosova atëbotë siç shihet nga harta ne fjale ishte pjese e nocionit Arbëria. Kjo hartë është paraqitur sipas dimensioneve 1: 3.000.000, ndërsa harta të ngjashme shestuan edhe italianët, austro-hungarezët dhe francezët sidomos gjatë shekujve XVII-XVIII!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here