Arkivat kanë nxjerrë së fundmi patriotizmin aq shumë të përmendur të Fan Nolit.

Në disa dokumenta të publikuara në rrjetin social Facebook, eksperti i krimeve të rënda, Gjon Junçaj vë në dukje se Noli dikur, në vitin 1911 nuk ka pranuar të quhej turk. Junçaj thekson më tej se siç paraqitet në fotot e publikuara, shkrimtari mjaft i dashur për shqiptarët ka korigjuar gjithashtu edhe dokumentat e paraqitura nga oficeri teksa Noli po vizitonte Amerikën.

“Nga arkivat e SHBA. Ardhja e regjistruar e Fan Nolit për një vizitë në Shtetet e Bashkuara në daten 15-12-1911. Noli është regjistruar me këto detaje: 32 vjeç, 165 cm i gjatë, profesion – klerik, duke vizituar Faik Bey Konitza në Boston.

Kombësia? – Turkey (Turqi)

Kjo foto tregon se Fan Noli e korrigjon dhe thotë, “Jo Turqi, ALBANIA “

“Fan Noli – Shqiptar i vërtetë,”– shkruan eksperti i krimeve.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here