Ndërsa është e vërtetë se ka faktorë përtej zgjedhjeve dietike që mund të ndikojnë në shëndetin e kockave, për gjëra të tilla si gjenetika, zakonet e pirjes së duhanit dhe stërvitja, zgjedhjet ietike mund të kenë një ndikim të madh në shëndetin e kockave dhe nuk duhet të injorohen.

Kur bëhet fjalë për ushqimet që mbështesin shëndetin e kockave, nuk ka dyshim se ato me bazë qumësht janë idealja, dhe me të drejtë. Qumështi përmban lëndë ushqyese që mbështesin shëndetin e kockave, si kalciumi, magnezi dhe fosfori.

Por ndërsa qumështi mund të mbështesë në mënyrë efektive shëndetin e kockave, nuk është i vetmi ushqim që mund të hamë për të mbajtur nën kontroll shëndetin e kockave. Ashtu si produktet e qumështit, kumbullat e thata përmbajnë shumë lëndë ushqyese që mbështesin shëndetin e kockave, si kalcium, magnez dhe kalium.

Por këto fruta të thata natyralisht të ëmbla përmbajnë gjithashtu lëndë ushqyese që qumështi nuk i ka, të tilla si vitamina K, bakri, bor dhe disa komponime bimore bioaktive, duke i siguruar trupit lëndë ushqyese të shëndetshme për kockat që bulmetit i mungojnë.

Gjëja e mahnitshme është se ka të dhëna shkencore që tregojnë se marrja e përditshme e kumbullave të thata mund të çojë në përmirësime në shëndetin e kockave. Kur fokusohemi veçanërisht te gratë në postmenopauzë (të cilat janë në rrezik më të lartë për të zhvilluar osteoporozën, falë ndryshimeve hormonale), të dhënat e publikuara nga Penn State treguan se ngrënia e katër deri në gjashtë kumbulla të thata çdo ditë për gjashtë muaj mund të parandalojë humbjen e kockave.

Të dhëna të tjera të publikuara në Osteoporosis International treguan efekte të ngjashme pozitive në shëndetin e kockave kur gratë pas menopauzës konsumuan pesë deri në gjashtë kumbulla të thata çdo ditë për gjashtë muaj.

Rezultate të ngjashme u gjetën kur burrave të moshuar u jepeshin katër deri në gjashtë kumbulla të thata çdo ditë. Perfundimi; Kumbullat e thata janë bërë ushqimi im i preferuar për shëndetin e kockave. Plus, nuk duhet të prisni derisa të rriteni për të filluar t’i jepni përparësi shëndetit të kockave.

Pra, kur kam nevojë për një ëmbëlsirë, në vend që të ha një çokollatë ose një akullore, kam gjithmonë kumbulla të thata me vete për të zbutur dëshirën. Jo vetëm që janë të ëmbla pa sheqerna të shtuara, por janë gjithashtu me glicemi të ulët, mbështesin shëndetin tim të zorrëve dhe natyrisht, mund të ndihmojnë në mbajtjen e kockave të mia të shëndetshme dhe të forta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here