Ti kthehesh në shtëpi, hap laptopin dhe interneti ngrin. Ju fikni Wi-Fi nga celulari, shikoni ruterin dhe shihni që lidhja juaj është normale, keni bërë gjithçka siç duhet. Çfarë nuk shkon, apo jo?

Shumë herë rrjeti pa tel Wi-Fi përballet me probleme të lidhjes. Dhe ndërsa ne duam që ai të funksionojë shpejt, ai është i ngadalshëm. Shpesh, problemi nuk është një dështim i rrjetit, por faji juaj.

Një mënyrë për të gjetur arsyet e vonesës është të kontrolloni shpejtësinë e rrjetit tuaj në një sajt si speedtest.net ose fast.com.

Nëse shpejtësia është e ulët, atëherë problemi është për shkak të ofruesit. Nëse rezultatet janë të mira, por Wi-Fi është ende i ngadaltë, mund t’ju duhet të zhvendosni ruterin.

Edhe pajisjet shtëpiake ose një mur mund të ndikojnë në lidhjen e tij. Në këtë rast ju duhet të lëvizni ruterin në mënyrë që të mos ndërhyjë asnjë pengesë.

Nëse e keni bërë tashmë këtë, blerja e një Powerline që zgjeron rrjetin pa tel është një zgjidhje ideale.

Sigurisht, nëse ruteri është i vjetër, atëherë preferoni një të ri që mbulon të gjitha zonat e shtëpisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here