NGA: MR. DONIKA HOTI

Kërkesat kryesore të demonstratat nga studentët e degëve të fakulteteve dhe shkollave të larta në Kosovë, ishin:

1. Shpallja e Republikës së Kosovës, 2. Hapja e Universitetit të Prishtinës, 3. Ndryshimet kushtetuese juridike dhe politike të politikës Aleksandër Rankoviçit, 4. Bashkimi i Kosovës me Shqipërinë, si dhe 5. Kërkesa për barazi dhe ngritja e statusit të Kosovës, si të gjitha republikat e tjera të Jugosllavisë.

Vlen të theksohet se këto demonstrata patën përmasa të lartë të organizimit të tyre, në gjitha qytetet kryesore shqiptare, si në Prizren, Gjilan (duke përshirë edhe pjesën e Luginës së Preshevës), Tetovë dhe Ulqin.

Demonstratat u organizuan me rastin e pesëqind (500) vjetorit të vdekjes së heroit kombëtar Gjergj Kastriotit – Skënderbeut dhe gjashtëdhjetë (60) vjetorit të mbajtjes së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here