A e keni ulur ndonjëherë volumin e radios së makinës tuaj gjatë parkimit? Shumë njerëz e kanë këtë zakon dhe ka një shpjegim shumë të mirë për këtë lëvizje.

Ulja e volumit të radios gjatë kërkimit të një rruge të caktuar, hapësirë ​​parkimi ose vozitje në një zonë të panjohur nuk është aspak e çuditshme, por një reagim i natyrshëm i trurit ndaj rrethanave. Gjegjësisht, truri gjatë ditës mbledh informacione nga mjedisi duke përdorur shijen, nuhatjen, dëgjimin, shikimin ose prekjen, shkruan faqja e internetit “HowStuffWorks”.

Truri gjithmonë fokusohet në detyrën kryesore

Truri kombinon të gjithë atë informacion dhe në fund vendos se çfarë të bëjë me të. Ka aftësinë të kalojë shpejt nga detyra në detyrë dhe punon duke vlerësuar vazhdimisht se cila është detyra kryesore dhe gjithmonë duke u fokusuar më shumë në të sesa në atë dytësore.

Në një situatë ku truri kryen shumë detyra, ndodhin gabime sepse ai fillon të funksionojë me më pak efikasitet. Sekondat e shpenzuara duke kaluar nga detyra në detyrë mund të ngadalësojnë ekzekutimin e saj, që do të thotë se mund të ndodhë vonesa. Në drejtimin e makinës, kjo do të thotë që ju mund, ndërsa kërkoni një rrugë të caktuar, të humbisni shenjën e rrugës që duhet të kishit parë.

Aktivitete të tilla si drejtimi i automjetit në trafik, kërkimi i adresave specifike, drejtimi në kushte të rrezikshme të motit ose parkimi kërkojnë më shumë përqendrim. Duke fikur ose ulur volumin e radios gjatë atyre aktiviteteve, kjo do të thotë për trurin që shpërqendrimi të hiqet dhe fokusi të zhvendoset në detyrën kryesore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here