Videoja apokaliptike tregon se çfarë mund të ndodhë nëse një objekt nga hapësira godet Tokën.

Por tema nuk është ashtu siç mendoni. Nuk është asteroid, as kometë apo meteor.

Jo, kjo është një gjilpërë e zakonshme, si ajo që mund të përdorni për të qepur butona. Por në këtë skenar teorik, gjilpëra do të udhëtonte me shpejtësinë e dritës. Tani gjërat bëhen pak më serioze. Një video nga kanali YouTube Riddle tregon opsionet se çfarë mund të ndodhë nëse një gjilpërë do të godiste Tokën me shpejtësinë e dritës. Kemi lajme të mira dhe të këqija, le të fillojmë me skenarin më të keq të mundshëm – nëse gjilpëra do të godiste Tokën me këtë shpejtësi.

Skenari më i keq

Në një skenar të rastit më të keq, energjia që do të spërkatej nga gjilpëra do të shkaktonte një ngjarje apokaliptike në Tokë. Kjo do të krijojë një vrimë të madhe në koren e Tokës që do të shkaktojë një derdhje të madhe të mantelit të Tokës që do të shpërndahet në hapësirë. Kjo do të thotë se jeta siç e dimë do të kishte vdekur për shkak të nxehtësisë së pamasë të lëshuar nga përplasja. Por bëhet më keq. Ndoshta edhe energjia e çliruar nga ndikimi do të jetë aq e madhe sa Toka do të shpërbëhet fjalë për fjalë nën forcën e energjisë.

Pra, ky është skenari më i keq i mundshëm. Të paktën do të ndodhte aq shpejt sa askush nuk do ta dinte. Por ç’të themi për opsionin e mirë?

Epo, në këtë rast – për shkak se gjilpëra është e mprehtë dhe udhëton kaq shpejt – ka një shans që energjia të mos lëshohet në kohë për të ndikuar në mënyrë të konsiderueshme Tokën. Në këtë skenar, gjilpëra thjesht do të hynte në Tokë dhe më pas do të dilte nga ana tjetër. Sigurisht, ky është një skenar krejtësisht teorik, por tregon sasinë e madhe të energjisë që ka diçka që udhëton me shpejtësinë e dritës, edhe nëse është një objekt relativisht i vogël si një gjilpërë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here