Egjipti i lashtë, djepi i qytetërimit dhe një nga kulturat më magjepsëse në historinë njerëzore, ende magjeps imagjinatën tonë me mrekullitë e tij mbresëlënëse arkitekturore, artin e përpunuar dhe peizazhet unike. Nga piramidat mahnitëse të Gizës te hieroglifet shumëngjyrëshe që zbukurojnë muret e tempujve, Egjipti i lashtë ishte një vend me kreativitet, inovacion dhe sofistikim të pashembullt. Ishte një qytetërim që lulëzoi për mijëra vjet përgjatë brigjeve të lumit Nil, duke lënë pas një trashëgimi monumentesh dhe ndërtesash madhështore që vazhdojnë të na mahnitin dhe frymëzojnë edhe sot. Por si do të ishte të ktheheshim pas në kohë dhe ta shihnim vetë? Falë modeleve të reja kompjuterike të mahnitshme, e kaluara po rikthehet në jetë./K.C/dritare.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here