Stema heraldike që shihni daton nga viti 1568, e bërë për nder të një nga pasardhëseve direkte të Gjergj Kastriotit, Joana (Giovanna) Kastriotit. Ky variant më pak i njohur dhe i përdorur i stemës së Skënderbeut dhe Kastriotëve paraqet shqiponjën e zezë dykrerëshe në fushë të artë dhe jo të kuqe.

🔸Në pjesën lartë dhe poshtë stemës ka dhë disa shkrime në italisht.

Pjesa e sipërme e shkrimit përkthehet si:
“Zonja Joana Kastrioti. Markeze e Civita
Sant Angelos”

Pjesa e poshtme përkthehet si:
fusha është në ngjyrë ari mbi të cilën është një kapë apo trekëndësh me ngjyrë të kaltër dhe me një yll në mes.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here