Sokol Neçaj

Kjo vepër e artistit Thomas Lerooy është frymëzuar nga thënia e vjetër irlandeze se “Në fillim njeriu pi pijen, pastaj pija pi njeriun”.

“You Were On My Mind” paraqet një krah të shkëputur që derdh mbi lekurën e vet pijen nga një shishe gjigante brenda se cilës është koka e personit. Sipas Lerooy-it ai donte të jepte idenë “se unë doja të ‘pija të gjithë figurën”. Zakonisht, është mendja që urdhëron dorën, por në këtë skulpturë krahu po pi gjithë trupin dhe kokën.”

Skulptori inkorporoi një shishe të vërtetë shampanje brenda së cilës skaliti fytyrën e njeriut me gojë hapur.

“Ajo që më pëlqen në këtë pjesë është kombinimi i materialeve, bronzit dhe qelqit, kështu që është edhe i fortë dhe i brishtë”, thotë artisti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here