Kjo ndërtesë do të ndërtohet në liqen dhe do të ketë teatër, sallë multifunksionale, qendër shkencore dhe muze të arteve


E dizajnuar si qendër e arteve bashkëkohore dhe e industrisë kreative, në njërin ndër regjionit më dinamike në botë, Zhuhai Jinwan Civic Art Centre është projekt në ndërtim, në realizimin e të cilit kanë marrë pjesë një numër i madh ekspertësh ndërkombëtarë, nën udhëheqjen e Zaha Hadid Architects.

Art Center integron katër institucione të ndryshme kulturore, me rëndësi të madhe për qytetin: teatri me 1.200 vende, salla multifunksionale me 500 vende, qendra shkencore dhe muzeu i arteve, nën katër krahët e çatisë, në një ndërtesë që shtrihet në 170 metra gjerësi dhe 270 metra gjatësi, transmeton Telegrafi.

Të vendosura në mënyrë simetrike, dy hapësira më të mëdha dhe dy më të vogla lidhen me një shesh qendror që shërben si një holl i përbashkët i jashtëm për secilin nga katër institucionet kulturore.

Reklama

Mbulesat me rrjetë prej çeliku janë konfiguruar përmes përsëritjes, simetrisë dhe ndryshimit të shkallës, të kujton në formën e zogjve shtegtarë që fluturojnë në formacion mbi Kinën jugore, duke rezultuar në një përbërje elementësh të lidhur që u përgjigjen kërkesave të ndryshme funksionale të çdo ndërtese. Çdo ndërtesë individuale dhe moduli i saj i çatisë janë vetë-mbështetës.

Struktura karakteristike e çatisë që ngrihet mbi katër ndërtesat dhe bashkon hapësirat e ndryshme është e përbërë nga panele të parafabrikuara trekëndore prej çeliku të shpuar dhe xhami me izolim të dyfishtë.

Urat e ndërlidhura përcaktojnë një shesh publik të gjallë me pamje nga brendësia e qendrës si dhe shëtitoret përreth. Dizajni optimizon dritën natyrale në të gjitha hapësirat publike dhe përmirëson lidhjen e tyre; duke krijuar hapësira publike interesante për banorët vendas.

Reklama

Një amfiteatër i jashtëm në anën perëndimore të qendrës ofron shfaqje dhe aktivitete në natyrë. Peizazhi i qendrës dhe liqenit përreth janë projektuar si elementë integralë në kuadër të nismës lokale “Qyteti i sfungjerit” e cila promovon qëndrueshmërinë, depërtimin natyror, ruajtjen dhe ripërdorimin e të paktën 70% të ujit të shiut të qytetit, duke përdorur florën dhe faunën ujore për të filtruar natyrshëm. ndotësve. Sensorët e lagështisë së tokës brenda sistemit të ujitjes do të kontrollojnë dhe reduktojnë konsumin e ujit.

/Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here