Shërbimet arkeologjike të Izraelit njoftuan sot se kanë zbuluar një gjurmë dore “misterioze” në gur, që daton më shumë se 1000 vjet më parë, në pjesën e jashtme të qytetit të vjetër të Jeruzalemit.

Zbulimi doli në dritë në Jerusalemin Lindor, pjesa e Qytetit të Shenjtë që është pushtuar nga Izraeli, në gërmimet që zbuluan mbetjet e fortifikimeve dhe një hendek mbrojtës që daton para se kryqtarët të merrnin Jeruzalemin në 1099, Antikitetet e Izraelit Autoriteti (IAA) në një deklaratë.

Shërbimet arkeologjike të Izraelit njoftuan se kanë zbuluar një gjurmë dore “misterioze” në gur, që daton më shumë se 1000 vjet më parë, në pjesën e jashtme të qytetit të vjetër të Jeruzalemit.

closevolume_off
Zbulimi doli në dritë në Jerusalemin Lindor, pjesa e Qytetit të Shenjtë që është pushtuar dhe aneksuar nga Izraeli, në gërmimet që zbuluan mbetjet e fortifikimeve dhe një hendek mbrojtës që daton para se kryqtarët të merrnin Jeruzalemin në 1099, Antikitetet e Izraelit Autoriteti (IAA) në një deklaratë.

Sipas historianëve të asaj kohe, kalorësve francezë do t’u duhej pesë javë për të thyer mbrojtjen e qytetit.

Lidhur me gjurmën e dorës, të zbuluar pranë Portës së Herodit, në pjesën veriore të mureve aktuale të qytetit të vjetër të ndërtuar në shekullin e 16-të gjatë sundimit të Sulltan Sulejmanit të Madhërishëm, deri më sot, arkeologët nuk kanë mundur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here