Jahja Drancolli

Si sot, në vitin 1916, regjenti Aleksandri Karagjorgjeviç, Komandanti i Përgjithshëm, Princi i Kurorës do të takohen me Esad Pashën në Durrës!

Kur ushtria serbe mbërriti në bregdetin shqiptar në fund të vitit 1915, me sugjerimin e gjeneralit francez nga Shkodra, i cili tashmë ishte i kërcënuar nga afrimi i Gardës Austro-Hungareze, u sugjerua që menjëherë të shkonin në portin e Lezhës dhe prej andej të lundrojnë me anije për në Durrës. Me të mbërritur në Durrës më 24 janar 1916, regjenti Aleksandër u prit nga miku i tij i sinqertë Esad Pasha. Pas një pushimi dhjetëditor, Aleksandri do të mbërrijë në ishullin grek të Korfuzit në mbrëmjen e 5 shkurtit, së bashku me Komandën e Lartë!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here