Kjo hartë quhet “Regnum Illyricum et Illyricum a Romanis additum.” Në të paraqitet Iliriku në kohën kur qeverisej nga romakët. Gjeografikisht, është natyrshëm e qartë me një zinxhir malor të pandërprerë që shtrihet përgjatë bregut nga Istria (Kroacia) deri në Shqipërinë e sotme. Mbi territorin italian ka armë të shumta që simbolizojnë fuqinë ushtarake romake, ndërsa pjesa e sipërme e hartës zë pamjen e ndërtesave të ndryshme romake dhe të sundimtarëve romakë të rrethuar nga vasalë. Interesante është tabela gjenealogjike e mbretërve ilirë vendosur në këndin e poshtëm majtas.

——–

“Regnum Illyricum cum Illyrico a Romanis additum”- autori Monath, Peter Conrad*

(1682-1747)*një polihistorian, hartograf dhe botues nga Nurembergu, i cili më vonë u zhvendos në Vjenë. Ai u specializua në punët e astronomisë dhe matematikës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here