Jahja Drancolli

Biografia e Skenderbeut në veprën e historianit francez Nicolas Caussin (1645): Biografia kushtuar heroit tonë kombëtar, sipas autorit në fjalë, është shkruar në një stil të veçantë të asaj kohe (gjysma e parë e shek. XVII). Ai tregon për jetën dhe luftërat e Skënderbeut kundër ushtrisë së Perandorisë Osmane. Sipas autorit Caussin, Gjergj Kastrioti lindi me shenjën e shpatës në dorë, simbol që parashikonte një luftëtar të pakrahasueshëm. Në këtë kontekst, bëhet fjalë për rininë e Heroit në oborrin e sulltanit informacion ky, që ende është i paplotë jo vetëm në historiografik tonë. Mund të hasim gjithashtu edhe njoftime që nxjerrin në pah trimërinë e tij në aktivitetet e shumta luftarake që zhvilloi gjatë qëndrimit në Perandorinë Osmane!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here