Mendoni që keni memorie më të mirë se të tjerët? Zgjidhni këtë test dhe do ta vërtetoni… Shikoni këtë iluzion optik me pika të kaltra dhe të kuqe të shpërndara në dy imazhe. Arrini të shihni cilat germa formojnë pikat e kuqe nga të dy imazhet kur bashkohen?

Nuk do të duhej të jetë aq e vështirë, mirëpo si thonë krijuesit e këtij iluzioni “Playbuzz”, vetëm një për qind e popullatës mund të shohë se për cilën germë bëhet fjalë.

Kjo enigmë teston kujtesën dhe aftësinë tuaj që t’ju kujtohet fotoja me detajet e mëdha pas një periudhe të shkurtër kohore kur i shikoni. Kjo formë e memories është më e theksuar në fëmijërinë e hershme dhe zhduket pas moshës gjashtëvjeçare dhe thuhet se praktikisht nuk ekziston te të rriturit.

E po, nëse nuk keni mundur ta zgjidhni këtë enigmë, tregojani një fëmije më të vogël. Nëse nuk keni një ndihmës pranë jush do t’ju zbulojmë se është shkronja “G”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here