Është një portret, thuajse krejtësisht i panjohur për historiografinë tonë, riprodhimi është zbuluar në biografinë e parë të shkruar në gjuhën e vjetër serbe, e cila i është kushtuar heroit tonë kombëtar. Tërheqë vëmendjen, sidomos titulli mbret dhe origjina arbërore e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut, prejardhje që nuk u kontestua asnjëherë nga rrethet intelektuale serbe të asaj kohe. Në këtë kontekst, duhet theksuar se përpjekjet për serbizimin e Heroit nisën veçanërisht me Garashanin (1844) dhe pasuesit e tij të shkollës antropologjike, të cilët u përpoqën të shuanin çdo dritë jo vetëm nga historia jonë e lavdishme. Libri u botua në Pesch, Hungari në 1828!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid037xq6wveSgafQQfvbkBkyzRz6dnqHhnBTjVbudggcrGK4Fnm4nVwxEHjTnZrLSBCVl%26id%3D100008685422907&show_text=true&width=500

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here