uke mos iu kushtuar rëndësi simptomave që na shfaqen çdo ditë ne mund të jemi duke lënë pas dore një sëmundje nga e cila vuajmë.

Një prej tyre është hipertiroidizmi, një sëmundje e gjëndrës tiroide që shfaqet si pasojë e prodhimit dhe sekretimit të tepërt të hormoneve T4 dhe T3.

Tragjedinë në Kanalin Anglez, dyshohet për 50 viktima, reagon sekretarja e…
Shkaku është një sëmundje autoimune e gjëndrës tiroide në të cilën, për arsye ende të pashpjegueshme, në gjëndrën tiroide krijohen antitrupa kundër receptorëve të TSH, të cilët, duke u lidhur me vetë receptorin, çojnë në stimulim të pakontrolluar të qelizat tiroide, të cilat më pas sekretojnë një sasi të tepërt të hormoneve.

Cilat janë simptomat?

Këto janë mbi të gjitha rrahjet e shpejta të zemrës, ankthi, pagjumësia, humbja e peshës, tretja e përshpejtuar, cikle të parregullta, uria e tepruar, lodhja…

Përveç kësaj, hipertiroidizmi shoqërohet me ekzoftalmos, një zgjatje e kokës së syrit. Ekzoftalmosi ndodh për shkak të hipertrofisë së muskujve dhe indit yndyror të vendosur prapa zverkut të syrit, dhe në hipertiroidizëm shkaktohet nga të njëjtat antitrupa që shkaktojnë vetë hipertiroidizmin, TRA.

Duke marrë parasysh të gjitha këto simptoma, personat që e kanë këtë sëmundje që në fillim e kanë shumë të vështirë t’i kryejnë pa problem të gjitha aktivitetet e përditshme që dikur i bënin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here