Nga viti 1922, revista Serbe “Ilustrovani List” sjellë fotografi dhe përshkrim të formës së ekzekutimit të luftëtarëve shqiptarë! Fotografia e parë është pushkatimi i grupit të udhëhequr nga Faik Saidi nga rrethi i Prilepit në Maqedoni dhe fotografia e dytë është pushkatimi i luftëtarit Demir Aliu nga fshati Lurë i Tetovës!

Të ekzekutuarit ishin detyruar që vet të hapin varrin dhe në varr janë ekzekutuar nga toga e ushtrisë okupatore ! Gazeta thekson se nga grupi i Faik Saidit nga rrethi i Prilepit, ushtria dhe policia serbe kishte 400 ushtar të vrarë !!Kosovalb.com/InforCulture.info

Image may contain: one or more people and outdoor
Image may contain: one or more people and outdoor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here