Omer pashë Vrioni (1789 – 1836) ishte udhëheqës shqiptar në fillimshekullin e 19 Osman, i cili i shërbeu Mehmet Aliut të Egjiptit, Ali Pashait të Janinës dhe në fund luftoi kundër Kryengritjes Greke për Pavarësi dhe në luftën Ruso-Turke (1828-1829).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here