Pajisja e torturës për këputjen e ligamenteve, e njohur si tavolina, ishte një nga platformat e preferuara të marrjes në pyetje të Evropës mesjetare. Në thelb është një tavolinë që ka dy rula në të dyja anët, kyçet e këmbës së viktimës janë të lidhura në njërin rul dhe kyçet e dorës janë të lidhura me zinxhir në tjetrën. Një mekanizëm që funksionon me anë të një doreze i bashkangjitur në një nga rrulat përdoret për të rritur gradualisht tensionin në zinxhirë duke shkaktuar dhimbje torturuese. Me kalimin e kohës, nyjet e vuajtura zhvendosen dhe ndahen përfundimisht. Një aspekt i tmerrshëm i kësaj torture është dëgjimi i zhurmave të forta të kërcitjes të bëra nga keputja e ligamenteve, muskujve ose kockave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here