Milazim Krasniqi 

Studiuesi i jetës dhe veprës së Ismail Qemal Vlorës, Evarist Beqiri, ma dërgoi para pak ditësh këtë fragment nga një letër e Ismail Vlorës për Kosovën. “Ideja e shkeputjes nga Jugosllavia do të mbizotërojë në Kosovë deri sa një forcë ndërkombëtare të ndërhyj në ndihmë të saj…” kishte shkruar Ismail Qemal Vlora në vitin 1919. Koment: Parashikimi i tij u përmbush në vitin 1999, pra tetëdhjetë vite më vonë. Edhe ky është një ilustrim i gjenialitetit politik të themeluesit të shtetit shqiptar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here