Për herë të parë në historinë botërore, aeroplanët u përdorën si mjet luftarak nga italianët kundër ushtarëve osmanë në Luftën e Tripolit. Ai aeroplan u rrëzua nga ushtarët turq më 25 tetor 1911.

Pas rrëzimit të aeroplanit, ushtarët osman e sollën kapitenin Moizo në seli dhe i trajtuan plagët.

Piloti i avionit, Ricardo Moizo, u mor në pyetje më vonë nga Ali Fethi Okyar dhe më pas u dërgua në vendin e tij. Kështu, për herë të parë në historinë botërore, një aeroplan u përdor në luftë dhe përsëri për herë të parë, ky aeroplan u rrëzua nga osmanët dhe u regjistrua në historinë e luftës botërore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here