“HAPPY TRAVELER NË SHQIPËRINË FQINJE”

Televizioni grek “Skai” ka transmetuar një reportazh mbi Vjosën, jugun në Shqipëri dhe gjithë destinacionet turistike të vendit tonë.

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro teksa shpërndau në rrjetet sociale, momente nga ky reportazh shprehet se turistët grekë po e preferojnë gjithnjë e më shumë Shqipërinë.

“Këtë javë do të shkojmë me Happy Traveler në Shqipërinë fqinje. Do të ecim paralelisht me lumin Vjosa deri në grykëderdhjen e tij në Adriatik. Do të vizitojmë edhe Përmetin me banjat e famshme termale, me urat e njohura si edhe Tepelenën historike. Do të shikojmë Apoloninë e vjetër, manastiret ortodokse dhe peizazhe të mrekullueshme natyrore që as nuk i dinim që i kishim kaq afër”, theksohet në reportazhin e “Skai”.

Sipas gazetës së njohur greke ”Kathimerini” pothuajse 200 000 qytetarë grekë vizituan Shqipërinë në gjysmën e parë të këtij viti duke qenë pjesë e më shumë se 2,5 milionë shtetasve të huaj që vizituan vendin ballkanik deri në fund të qershorit 2022.

Për shkak të vijës së gjatë bregdetare Shqipëria ofron disa plazhe, nga veriu deri në jug, si në Velipojë të Shkodrës, në Shëngjin të Lezhës, në Durrës, Vlorë, Himarë dhe Sarandë, etj, plazhe këto që frekuentohen përveç shqiptarëve edhe nga shtetas të huaj, që zgjedhin Shqipërinë si një destinacion turistik gjatë muajve të verës.

Gjithashtu, Gjirokastra, Berati, Butrinti, Kruja, Tirana, Shkodra, etj, janë destinacione të kërkuara për turizëm historik dhe kulturor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here