“Ne nuk kemi ende asnjë provë për ngjyrën, madhësinë dhe formën e kafkës së Spartanëve, por ne e dimë se paraardhësit e tyre dorianë pretendonin se kishin ardhur nga ose përmes maleve të Epirit të Veriut (Shqipërisë). Dialektet doriane thuhet gjithashtu se janë më të lidhura me shqipen moderne – e cila rrjedh nga ilirishtja e lashtë – sesa dialektet joniane. Karakteri spartan, nëse kjo është ndonjë provë e racës, ishte i rëndë, i ngadaltë dhe i qëndrueshëm dhe do të tregonte paraardhës verior dhe jo mesdhetar.”

—————–

“THE PASSING OF THE GREAT RACE”

or

THE RACIAL BASIS OF EUROPEAN HISTORY

by

MADISON GRANT – 1936 faq.164

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here