Seriali i animuar kult “The Simpsons” (Simpsons) është shfaqur për gati 33 vjet të pabesueshëm dhe Homeri, Marge, Bart dhe pjesa tjetër e heronjve janë bërë pjesë e kulturës popullore në mbarë botën.

Por shumë ndoshta nuk e dinë pse janë të verdha.

Në një intervistë për BBC-në, krijuesi i familjes së njohur të animuar, Matt Groening, zbuloi pse Simpsonët nuk janë asnjë ngjyrë tjetër, por të verdhë. Ai thotë se një animator i ka ardhur kjo ide e cila i ka pëlqyer menjëherë.

“Një animator doli me një Simpson të verdhë dhe sapo ma tregoi, thashë: “Kjo është përgjigja!” “Kur shfletoni kanalet me telekomandën dhe ajo ndizet në të verdhë, ju e dini se do të shikoni The Simpsons”, thotë Groening, i cili shtoi se nuk donte të zgjidhte “ngjyrat konvencionale të filmave vizatimorë” për personazhet. .

Në një kohë, duhet të ketë qenë e çuditshme për shikuesit e televizionit të shihnin personazhe me lëkurë të verdhë të çelur dhe ndoshta iu desh pak kohë për t’u mësuar me të. Edhe pse duke marrë parasysh suksesin e kësaj serie gjatë 30 viteve të fundit, zgjedhja e së verdhës ishte një goditje gjeniale nga Groening, mund të ketë disa prova shkencore pas saj.

Teoria e ngjyrave mund të ketë ndikuar në vendimin për të zgjedhur një ngjyrë më të çelur, sepse e verdha dihet gjithashtu se ka një efekt psikologjik në trurin e njeriut. Për shkak të mënyrës se si sytë tanë përpunojnë dritën, e verdha është ngjyra më e dukshme për syrin e njeriut dhe gjithashtu përfaqëson gëzimin dhe optimizmin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here