Në një video të shkurtër të postuar në TikTok, një grua e quajtur Hayley shpjegoi pse pasi të futemi në një dhomë, nuk duhet të ndezim fare dritat. Në këtë rast nuk bëhet fjalë për kursime, por për insekte “të paftuar” që mund të jenë në dhomën tonë.

“Keni gjithmonë një elektrik dore pranë”

Haley shpjegoi pse mbante gjithmonë një elektrik dore me vete. “Mos ndizni dritën në dhomë, mbyllni të gjitha blindat dhe perdet, pastaj ndizni elektrik dore”, shpjegon gruaja që prej 15 vitesh punon në industrinë e hotelerisë.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Më pas Halli shpjegon të shikojë me kujdes çarçafin dhe dyshekun, të shikojë qoshet dhe vrimat në dysheme, jastëkët, perdet dhe dërrasën e hekurosjes.

“Nëse nuk doni të zgjoheni të nesërmen në një dhomë ‘të sigurt’, bëjeni me dritat e fikur. Çimkat janë insekte nate që ikin nga drita.”

“Kërkoni njolla të vogla gjaku në çarçafë dhe dyshek. Ky është një sinjal i qartë se ka insekte në dhomë.” Gruaja këshillon që përpara se të shpaketoni bagazhin, duhet të bëhet një kontroll i kujdesshëm, përndryshe insektet mund të zvarriten shpejt brenda.

Kur çimkat nuk ushqehen, ato fshihen në vende të ndryshme. Ato mund të gjenden më shpesh pranë shtratit, dhe më së shpeshti banojnë në shtresat e dyshekëve dhe sustave, ata gjithashtu jetojnë në boshllëqe në kornizën e shtratit dhe në kokën e kokës. Gjithashtu ia vlen të kërkohet prania e çimkave në mbulesat e karrigeve dhe divaneve, midis jastëkëve, në palosjet e perdeve, në sirtarë, në garderobë .

Për shkak se çimkat janë të vogla, ato mund të fshihen kudo. Si mund të kontrolloj nëse ka insekte në dhomën ku erdhëm? Kërkoni gjurmët e lëna nga këta gjakpirës të vegjël.

Njollat ​​e kuqërremta në çarçafë dhe dyshekë të shkaktuara nga shtrëngimi i insekteve
Njollat ​​e errëta, të cilat janë jashtëqitjet e insekteve dhe mund të lënë gjurmë në pëlhurë
Vezët dhe lëvozhgat e vezëve, të cilat janë të vogla (rreth 1 mm) dhe të verdha të zbehta, derdhen nga nimfat ndërsa rriten
Insektet e gjalla të shtratit

Çfarë duhet të bëni kur gjeni insekte në një hotel?

Nëse vëreni këto shenja, dilni nga dhoma sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe çfarë duhet të bëni kur të nesërmen vëreni pickime karakteristike që kruhet në trupin tuaj? Kontaktoni menjëherë stafin e hotelit dhe kërkoni ndryshimin e dhomës. Ju gjithashtu mund të paraqisni një kërkesë për rimbursim.

Mos harroni se duhet të keni prova jo vetëm në formën e kafshimeve, por edhe gjurmë të pranisë së insekteve, për të cilat kemi shkruar më lart, në mënyrë që të merrni dëmshpërblim nga pronari ose menaxheri i hotelit. Nëse ktheheni në shtëpi me çimka në bagazhe, do të jetë shumë e vështirë t’i hiqni qafe përgjithmonë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here