Jahja Drancolli

Nga thesari i xhevahireve dhe filigranit të Prizrenit: Një palë pistoleta mikelet nga Shqipëria veriore, rreth vitit 1830, të prodhuara në Prizren. Stoqet janë të mbuluara me fije argjendi të inkorporuar dhe filigran tipik prizrenas!

Faleminderit studiuesit të filigranit Jeton Jagxhiu për ilustrimin!

Burimi: Nga dokumentacioni i Muzeut të Ujërave të Prizrenit (në themelim e sipër)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here