Daut Dauti

Kjo është fotografi e vitit 1910 ku shihen monarkët e 9 vendeve evropiane në Londër me rastin e varrimit të mbretit britanik Edward VII. Në këmbë, nga e majta, shihen mbreti i Norvegjisë, Bullgarisë, Portugalisë dhe Algarvit, Gjermanisë dhe Prusisë, Greqisë dhe Belgjikës kurse ulur janë: mbreti i Spanjës, Britanisë së Madhe dhe Danimarkës.

Nëse monarkët e këtyre shteteve dëshirojnë të fotografohen përsëri në Londër tashti me rastin e varrimit të Elisabeth II, do të mungojë mbreti i Bullgarisë, Greqisë, Portugalisë dhe i Gjermanisë.

Megjithatë, sot në botë pak kush e di që Norvegjia, Danimarka, Belgjika e Spanja kanë mbretër. Për disa arsye shtypi botëror përqëndrohet vetëm në monarkinë britanike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here