Nëse mund të dalloni dy leopardët e borës të fshehur në malet Himalaje, duhet të keni shikim të përsosur.

Mamaja dhe këlyshi i saj po përzihen pothuajse tërësisht në sfondin me dëborë – por a mund t’i shihni?

Leshi i leopardëve të borës është kamufluar në mënyrë të përkryer në terrenin shkëmbor në 14,763 metra.

Fotografi i natyrës Dhritiman Mukherjee, 43 vjeç, nga Kalkuta, Indi, pa teksa leopardët u ulën së bashku në mal për rreth 12 orë gjatë ditës, përpara se të bëheshin aktivë dhe të ngjiteshin rreth shkëmbinjve.

Ai tha: “Unë kam qenë i interesuar për leopardët e borës në Himalajet e larta për një kohë të gjatë”.

“Ky takim ishte shumë interesant. Unë mora nënën dhe këlyshin në parkun kombëtar Hemis në Ladakh, Indi, kur diapazoni i temperaturave ishte midis minus tre dhe minus 30 gradë Celsius”.

“Unë po ndiqja nënën dhe këlyshin e saj për një ditë të tërë dhe u mahnita nga qasja e tyre e zgjuar për të trajtuar terrenin”. /Telegrafi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here