Kultura e palestrës në botë është mjaft e madhe.

Në kontrast me atë, Japonia nuk ka shumë kulturë stërvitore, por është një lider në jetëgjatësinë dhe ka përqindje shumë të ulëta të obezitetit.

Shumica e japonezëve nuk kanë një anëtarësim në një palestër dhe rrallë do ta përdorin pushimin e drekës për të ushtruar. Një studim i kohëve të fundit, i bërë në mesin e njerëzve të moshës 20-60 vjeç, tregoi se 50 për qind e njerëzve rrallë bëjnë stërvitje.

Si është e mundur kjo?
Kur mendoni të stërviteni, po mendoni të shkoni në palestër dhe të ngrini pesha. Epo, japonezët bëjnë një lloj ushtrimi që tashmë është pjesë e stilit tonë të jetesës: ecja.

Të rriturit japonezë ecin më shumë se 6500 hapa në ditë. Okinawans janë të njohur për kulturën e tyre të ecjes dhe njerëzit në Nagano kalojnë mbi 100 rrugë në këmbë, dhe tani kanë normat më të larta të jetëgjatësisë në vend.

Shumica e japonezëve nuk posedojnë makinë dhe përdorin kryesisht transport publik, pasi është i sigurt dhe i përballueshëm. Kur shkojnë për blerje, ata ecin. Kur dalin për drekë, ecin. Ecja për japonezët është njësoj si frymëmarrja, një pjesë vendimtare e jetës së tyre të përditshme!

Njerëzit japonezë janë dëshmi se nuk keni nevojë të kaloni orë të tëra në palestër, që të jeni të shëndetshëm! Ruajtja e një peshe të shëndetshme mund të arrihet edhe duke ecur! Pra, vishni një palë këpucë të rehatshme dhe filloni të ecni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here