Një fenomen aspak i zakontë ka habitur botën e shkencëtarëve. Disa vrima të hapura 1.7 milje nën oqeanin Atlantik janë duke habitur shkencëtarët.

Sipas asaj që shkruan “The Sun” ekuipazhi i Okeanos Explorer, ka gjetur disa vrima të hapura në mënyrë të drejtë, 1.7 milje në oqeanin Atlantik. Ato duken sikur janë hapur nga dora e njeriut, ndërsa ajo që e bën misterioze këtë fakt është se si kanë arritur ta bëjnë një gjë të tillë.

Fotot tregojnë se gërvishtjet e shpuara në një sipërfaqe të sheshtë në rërë lidhen në vija të rregullta dhe të drejta.

Një anije e largët nënujore e pilotuar nga Administrata Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA) u përplas me vrimat e pazakonta gjatë fundjavës.

Ekuipazhi i Okeanos Explorer tha se vrimat dukeshin të bëra nga njeriu, por nuk mund të ofronin shpjegime të mëtejshme se si arritën atje.

Okeanos po heton Ridge Mid-Atlantic, një zonë kryesisht e paeksploruar e detit që është shtëpia e një vargmali të madh të zhytur në ujë.

“Ne vëzhguam disa nga këto grupe nënlineare vrimash në sediment,” raportoi NOAA Ocean Exploration.

“Këto gropa janë raportuar më parë nga rajoni, por origjina e tyre mbetet mister.

“Ndërsa ato duken pothuajse të krijuara nga njeriu, grumbujt e vegjël të sedimentit rreth vrimave i bëjnë të duken sikur janë gërmuar nga … diçka.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here