Gjon Basta, i lindur në More dhe pasardhës i princave të Peloponezit, kishte për nënë një mbesë të Konstantin Kastriotit, vëllait të Gjergj Kastriotit, i njohur si Skënderbeu, princ i Arbërisë. (nxjerr prej dokumentit historik nga vepra:M.B.d.H.archive.P. 1854)

Sikur që dihet Gjon Basta është një nga paraardhësit e kontit dhe baronit të lirisë Gjergj Bastës,një nga familjet fisnike të kohës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here