Libri i Rekordeve Botërore Guinness e rendit bakterin Deinococcus Radiodurans si organizmin më të fortë në botë për shkak të aftësisë së tij për t’i mbijetuar rrezatimit ekstrem, të ftohtit, dehidrimit, vakumit dhe acidit. Deinococcus Radiodurans mund të përballojë 10.000 herë sasinë e rrezatimit që do të vriste një njeri. Në gusht të vitit 2020, studimet e kryera në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës kishin zbuluar se Deinococcus Radiodurans mund të mbijetonte në hapësirën e jashtme për të paktën 3 vjet. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here