6.1 C
Pristina
Sunday, January 23, 2022
Home SOCIALE ''Të jesh i përgatitur për luftë është një nga mjetet më efektive...

”Të jesh i përgatitur për luftë është një nga mjetet më efektive për të ruajtur paqen..”

Aforizma nga George Washington (Xhorxh Uashington, 22 shkurt 1732 – 14 dhjetor 1799)

Nëse na hiqet liria e fjalës, atëherë memecë dhe të heshtur mund të na çojnë si delet në thertore.

Është shumë më mirë të jesh vetëm, sesa të jesh në shoqëri të keqe.

Të jesh i përgatitur për luftë është një nga mjetet më efektive për të ruajtur paqen.

E vërteta përfundimisht do të mbizotërojë aty ku ka dhimbje për ta nxjerrë në dritë.

Disiplina është shpirti i një ushtrie. I bën numrat e vegjël të frikshëm; siguron sukses për të dobëtit dhe respekt për të gjithë.

Liria, kur fillon të zërë rrënjë, është një bimë me rritje të shpejtë.

Është më mirë të mos ofroni asnjë justifikim sesa një justifikim të keq.

Shqetësimi është interesi që paguajnë ata që huazojnë telashe.

Miqësia e vërtetë është një bimë me rritje të ngadaltë dhe duhet t’iu nënshtrohet dhe t’iu rezistojë goditjeve të fatkeqësisë, përpara se të ketë të drejtën e emërtimit.

Jini të sjellshëm me të gjithë, por intimë me pak njerëz dhe lërini ata sa të sprovohen mirë përpara se t’u jepni besimin tuaj.

Shpresoj se do të kem qëndrueshmëri dhe virtyt të mjaftueshëm për të ruajtur atë që e konsideroj më të lakmueshëm nga të gjithë titujt, karakterin e një njeriu të ndershëm.

Le të ngremë një standard të cilin të mençurit dhe të ndershmit mund ta rregullojnë; pjesa tjetër është në duart e Zotit.

Pak njerëz kanë virtyt për t’i bërë ballë ofertuesit më të lartë.

Kushtetuta është udhërrëfyesi që nuk do ta braktis kurrë.

Praktika e marrë dhe e ligë e mallkimit dhe sharjes profane është një ves kaq i poshtër dhe i ulët sa çdo person me sens dhe karakter e urren dhe e përbuz atë.

Është afër koha e cila duhet të përcaktojë nëse amerikanët do të jenë njerëz të lirë apo skllevër.

Ne nuk duhet të kthejmë kokën pas nëse nuk do të nxjerrim mësime të dobishme nga gabimet e së shkuarës dhe për të përfituar nga përvoja e blerë shtrenjt.

Ligjet e bëra me pëlqim të përbashkët nuk duhet të shkelen nga individët.

Punoni për të mbajtur gjallë në gjoksin tuaj atë shkëndijë të vogël zjarri qiellor të quajtur ndërgjegje.

Pushteti arbitrar vendoset më lehtë mbi rrënojat e lirisë së abuzuar nga shthurjet.

Lumturia dhe detyra morale janë të lidhura në mënyrë të pandashme.

Dëshira ime e parë është të shoh këtë murtajë të njerëzimit, luftën, të dëbuar nga toka.

Dominimi alternativ i një fraksioni mbi një tjetër, i mprehur nga fryma e hakmarrjes, e natyrshme për përçarjen partiake, e cila në epoka dhe vende të ndryshme ka kryer tmerret më të rënda, është në vetvete një despotizëm i frikshëm. Por kjo çon në një despotizëm më zyrtar dhe të përhershëm.

Ruani mirëbesim dhe drejtësi ndaj të gjitha kombeve. Kultivoni paqen dhe harmoninë me të gjithë.

Lëre zemrën tënde të ndjejë vuajtjet dhe ankthin e të gjithëve dhe dora jote le të japë në raport me portofolin tënd.

Baza e sistemit tonë politik është e drejta e njerëzve për të bërë dhe për të ndryshuar kushtetutat e tyre të qeverisjes.

Kur morëm Ushtarin, nuk e lamë mënjanë Qytetarin.

Një ditë, duke ndjekur shembullin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, do të ketë një Shtetet e Bashkuara të Evropës.

Do të konsiderohet një xhelozi e padrejtë dhe e pamatur për t’i hequr një njeriu lirinë e tij natyrore me supozimin se ai mund ta abuzojë atë.

Nuk ka asgjë më të mirë sesa promovimi i shkencës dhe letërsisë. Dija është në çdo vend baza më e sigurt e lumturisë publike./Elida Buçpapaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Simbolet që përdori principata e Kastriotëve

NGA: GJON KEKA Në kuadër të simboleve të kombit tonë arbëror europian më i rëndësishëm është konsideruar simbili i Principatës...

Takimi me diktatorin Enver Hoxha e çoi në ekzekutim/Historia e trishtë e Sebiha Kasamatit

Marrëdhënia e grave me shkencën është karakterizuar gjithmonë nga një rrugë e përpjetë qoftë në sferën kulturore, qoftë në atë profesionale. Për...

Në gjurmët e alfabetit 500 vjeçar të shqipes te arbëreshët e Rusisë

Në jug të Rusisë është zbuluar një monument arkeologjik që dokumenton shkrimin e vjetër në gjuhën shqipe dhe kjo është e mahnitshme!

Pilotët kapin pamje të flotës së dyshuar të UFO-ve duke fluturuar në formacion mbi Paqësor (video)

Një pilot amerikan duket se ka regjistruar një video të asaj që ai beson se është një flotë mjetesh aliene që fluturojnë...

Recent Comments