Edhe pse ka shumë raste që e dëshmojnë këtë, shkenca akoma nuk e ka vërtetuar.

Një nga misteret më magjike është se binjakët ndajnë një lidhje të veçantë përtej asaj të vëllezërve dhe motrave të zakonshëm, shkruan “VeryWellFamily”.

Ndërsa lidhja binjake është një marrëdhënie unike, ndonjëherë ajo është e pajisur me cilësi të jashtëzakonshme, në dukje telepatike, transmeton lajmi.net.

Ndërsa fenomeni supozohet të jetë më i zakonshëm në binjakët monozigotikë (identikë) sepse ata ndajnë një lidhje gjenetike më të ngushtë, binjakët dizigotikë (vëllazërore) nuk përjashtohen.

Provat anekdotale

Zakonisht, binjakët duket se ndajnë një kuptim të qenësishëm të gjendjes emocionale të tyre. Shumë raportojnë një ndjesi të “diçkaje që nuk shkon” kur binjaku i tyre është në krizë.

Ka mjaft të dhëna anekdotale për të mbështetur idenë e një lloj telepatie binjake. Pothuajse çdo grup binjakësh mund të tregojnë një histori. Ndonjëherë, një binjak përjeton një ndjesi fizike të diçkaje që po i ndodh binjakut të tij ose të saj, të tilla si dhimbjet e lindjes ose një sulm në zemër, transmeton lajmi.net.

Herë të tjera ata do të zbulojnë se kryejnë veprime të ngjashme kur janë larg, të tilla si blerja e të njëjtit artikull, porositja e të njëjtit vakt në një restorant ose marrja e telefonit për të bërë një telefonatë në të njëjtin moment. Ata mund të duket se i njohin mendimet e tjetrit duke folur njëkohësisht ose duke përfunduar fjalitë e njëri-tjetrit.

Nuk ka asnjë provë shkencore

Thjesht nuk ka ndonjë provë empirike në këtë pikë që binjakët kanë ESP ose që ekziston telepatia binjake. Në rastet kur binjakët u rritën veçmas, por kishin veshje dhe shije të ngjashme kur u takuan, ngjashmëritë pasqyrojnë përbërësin gjenetik të personalitetit dhe interesave.

Këto përvoja ndodhin, edhe nëse nuk ka prova shkencore

Pavarësisht nga mungesa e provave shkencore, këto përvoja personale nuk mund të mohohen. Ato ndodhin vërtet, transmeton lajmi.net.

Është pranuar përgjithësisht që incidente të tilla janë shenja të një lidhjeje të thellë emocionale që prodhon një ndjenjë të ndjeshme ndjeshmërie, mjaft e fortë për të gjeneruar ndjesi fizike, të tilla si ndjenja e dhimbjes kur një binjak po dëmton.

Binjakët gjithashtu e njohin njëri-tjetrin aq intimisht sa shpesh mund të parashikojnë se si binjakët e tyre do të flasin ose do të sillen.

Ky fenomen mund të vërehet gjithashtu midis dy personave jo binjakë në një marrëdhënie të ngushtë, siç janë një burrë dhe një grua që janë martuar për shumë vite.

Dhe shumë binjakë, qoftë për shkak të natyrës apo të ushqimit, thjesht kanë të njëjtat instinkte, prirje ose preferenca, duke shpjeguar pse bëjnë gjëra të ngjashme të njëkohshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here