Sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë, prindërit duhet të presin që fëmijët e tyre të bëhen të paktën 6 muaj përpara se t’i shpojnë veshët e tyre.  Bright Side ka gërmuar më thellë mbi këtë temë dhe ka gjetur disa pika që prindërit duhet të mbajnë mend.

Ata mund të lëndonin veten e tyre.

Kur i shponi veshët foshnjës tuaj, ato mund të bëhen të kuqe dhe vërtet të ndjeshme. Është thelbësore të siguroheni që vëthi i sapo vënë nuk duhet të preket. Sidoqoftë, foshnjat janë të paparashikueshme, dhe ata mund të përpiqen të prekin dhe tërheqin atë, gjë që mund të jetë e rrezikshme.

Ju po bëni zgjedhjen e tyre për ta.Reklamë

Ndërkohë që u takon tërësisht prindërve të vendosin nëse do ja shpojnë veshët foshnjës së tyre apo jo, ekziston rreziku që fëmija kur të rritet dhe të mos e pëlqejë atë. Meqenëse shpimi i veshit në çdo moshë dëmton njësoj, mbase është një zgjedhje më e mirë ta lini fëmijën të vendosë vetë kur të jetë më i madh.

Është e përhershme.

Një shpim i përhershëm mund të bëhet problem nëse fëmija juaj rritet dhe vendos të heq qafe shpimin.

Ata mund të zhvillojnë infeksione.

Edhe kur bëhen me të gjitha masat paraprake, shpimet e veshëve tek foshnjave mund të krijojnë një infeksion. Dhimbja, shkarkimi dhe ënjtja mund të shfaqen nëse veshi nuk pastrohet siç këshillohet nga ekspertët dhe madje mund të çojë në formimin e një keloid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here