6.1 C
Pristina
Tuesday, May 11, 2021
Home KËSHILLA Me çfarë duhet të nisim iftarin?

Me çfarë duhet të nisim iftarin?

Shpesh njerëzit pyesin: me çfarë duhet të çel iftarin?

Në fakt, nuk ka asnjë obligim të përzgjidhni një ushqim të caktuar për të çelur iftarin. Iftarin mund të çelni me çfardo ushqimi të mirë e të pastër që keni mundësi të zgjidhni.

Por për të ndjekur praktikën e bekuar të Profetit Muhammed s.a.v.s., le të shohim se çfarë na udhëzojnë rrëfime të ndryshme që na kanë ardhur për sa i përket pyetjes me çfarë duhet të çelim iftarin.

Hazret Profeti Muhammed s.a.v.s. çelte iftarin në mënyrë shumë të thjeshtë. Në Arabi, në kohën e tij, fruta më e zakonshme ishte hurma arabie. Prandaj, ai e çelte iftarin me ndonjë hurmë, qumësht ose ujë. Ai thotë:

“Kur doni të çelni iftarin, çelni me hurmë. Nëse nuk e gjeni, çelni me ujë, sepse uji është i pastër.”[1]

Para se të çelni iftarin, bëni këtë lutje:

O Allah! Për Ty agjërova dhe me riskun Tënd po e çel agjërimin.[2]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Cilat shtete janë ende sot në komunizëm?

Një shtet me një popullsi më shumë se 11 milionë banorë. Kontrolli i ekonomisë nga shteti pothuajse e ka falimentuar qeverinë, e...

Shkencëtarët kanë zbuluar një gjë të re të mahnitshme në lidhje me ujqërit(Video)

Një projekt nga Universiteti i Minesotas, misioni i të cilit është të kuptojë më mirë sjelljen e ujqërve, eksperimentoi me këto kafshë...

Eksperimenti i pazakontë që çoi në shpikjen e vaksinës së parë

Lia konsiderohej kohë më parë një sëmundje e tmerrshme ngjitëse, që shkaktonte dhembje të mëdha trupi, temperaturë të lartë, dhembje fyti, koke,...

Cili është grupi më i rrallë i gjakut?

Vetëm 43 persona në botë e kanë grupin e gjakut Rezus nul ose invalid, një tip gjaku që është i ngjashëm me...

Recent Comments